divendres, 20 de juliol del 2012

Camarles serà el primer poble de Catalunya a emprar un nou sistema d'estalvi energètic de l'enllumenat públic

L'alcalde de Camarles, Joan Curto, ha expressat avui la seva satisfacció per la inauguració aquest vespre del projecte de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del municipi, gràcies a un sistema que permetrà un estalvi del 55% del consum. La inauguració tindrà lloc aquest vespre, a les 20 hores i anirà a càrrec de la directora de l'ICAEN, Maite Macià.

Camarles serà el primer municipi de Catalunya en posar en funcionament aquest sistema que consisteix en la col·locació d'un xip a cada farola amb vuit paràmetres diferents d'intensitat de llum que es controla mitjançant un ordinador i que permet ampliar o reduir aquesta intensitat en funció de les necessitats que hi hagi. En total s'han habilitat 600 punts nous de llum i se n'han adequat 300 més.  L'empresa encarregada de dur-ho a terme ha estat Enertika amb un pressupost de 900.000 euros i es finança des del propi pla d'estalvi energètic. Es tracta d'un sistema implantat a Londres i París, entre altres ciutats.

Durant la inauguració es farà una xerrada sobre sostenibilitat i eficiència energètica a les Terres de l'Ebre "L'experiència de Camarles, un exemple a seguir", a càrrec de Josep Aragonés, director de l'Agència de l'Energia del CODE; tot seguit es parlarà sobre els sistemes de telegestió dels enllumenats públics "Un primer pas cap a les Semart Grids", a càrrec de Francesc Tarongí, director general d'Enertika. A les 22.00 hores, es farà l'engegada oficial de l'enllumenat públic.