dilluns, 16 de juliol del 2012

“Estem fent un esforç molt important per mantenir l'escola de música, la llar d'infants i el centre de dia a Benissanet ”



L'alcalde, Ignasi Ballber, assenyala que l'Ajuntament només emprèn noves obres si tenen garantida algun tipus de subvenció, tot i tenir una situació financera correcta

L'alcalde de Benissanet, Ignasi Ballber, ha destacat l'esforç que està fent l'Ajuntament per mantenir tres dels principals serveis que s'ofereixen al municipi: la llar d'infants, l'escola de música i el centre de dia. Les retallades del govern de la Generalitat en les subvencions han fet que el govern hagi hagut d'assumir bona part del seu cost perquè no desapareguin “són tres serveis que permeten oferir una bona qualitat de vida als pobles petits, tenir tot allò més essencial perquè la gent no hagi de marxar fora i garantir el nostre futur”. En el cas de la llar d'infants, un ajuntament tan petit com el de Benissanet ja va haver de fer front aquest curs passat al pagament de 46.000 euros quant a la llar. S'hi afegeix l'escola de música, en què la Generalitat ha baixat l'aportació per alumne de 420 a 230 euros, i el centre de dia, de 491 a 475.

El context econòmic ha estat definitori per al govern a l'hora d'emprendre noves obres necessàries per al municipi i només s'emprenen aquelles que tenen garantida algun tipus de subvenció. De totes maneres, la bona gestió feta durant l'anterior mandat els va permetre, per una banda, ser dels pocs municipis que no van haver-se d'acollir al crèdit ICO que l'Estat concedia per a pagament a proveïdors, i a la vegada inaugurar un seguit d'obres durant aquest primer any de mandat. Entre altres, la col·locació de la barana al passeig de l'Omplidor i l'habilitació en el mateix espai d'un parc de salut, i l'asfaltat del carre Altellets, el darrer que quedava al poble per pavimentar. Durant aquest any, l'ajuntament també ha adquirit un obra dedicaca a Artur Bladé i Desumvila.

Una altra de les prioritats ha estat continuar el manteniment de camins rurals i camins forestals i arranjar la canonada d'aigua potable del barri Les Càrmenes, que es va construir l'any 2001. També s'han fet millores a la llar d'infants, a les piscines i en l'enllumenat del nucli antic, i s'han fet també arranjaments en els edificis públics.

Quant a les previsions per al nou exercici, Ballber ha destacat com a molt important la construcció d'un nou pou a causa dels problemes que hi ha amb l'actual per una aigua amb massa quantitat de sulfats. “És una obra imprescindible al municipi que farem a través del PAM de la Diputació i el pou vell el deixarem de reserva”.