dimarts, 31 de juliol del 2012

El PSC carrega contra el nou model d'administració local


“Suposa un greu retrocés democràtic i un atac frontal a l'autonomia local”

Diversos alcaldes, regidors i regidores socialistes del Baix Ebre i del Montsià han comparegut aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació a Xerta per tal de manifestar el seu rebuig a la proposta de reforma de la Llei de bases de Règim local, impulsada pel Govern de l'Estat.

Segons ha manifestat la primera secretària del PSC de les Terres de l'Ebre, Núria Ventura “amb el traspàs de competències dels municipis de menys de 20.000 habitants a les diputacions i l'eliminació del 30% de regidors per al 2015, la ciutadania veurà com el model de municipi i els serveis, se'n resenteixen. Com els responsables polítics no són els seus veïns i veïnes sinó que es troben allunyats en un despatx de la capital provincial i sense haver de retre comptes a les urnes". Ventura ha assegurat que traslladar les competències és una “greu equivocació, que allunyarà l'administració de la realitat, centralitzant els serveis amb el consegüent desiquilibri territorial i fins i tot es podrien encarir més els serveis, ja que els nous gestors no coneixen de primera mà la realitat concreta de cadascun dels municipis com sí que la coneixen els alcaldes i regidors dels nostres pobles”.

Per als socialistes ebrencs el Govern del PP torna a responsabilitzar de la crisi als Governs Locals quan en realitat només suposen un 3% del total del dèficit de l'Estat. La solució, segons ha declarat Ventura passa per “la mancomunació de serveis i el treball en xarxa dels petits i mitjans municipis”.

En aquest sentit, en el darrer Consell de Federació de la Federació Ebrenca, es va aprovar per unanimitat una poposta de ressolució “en defensa dels municipis i dels drets dels ciutadans”. L'alcalde de Godall, Francesc Miró, n'ha destacat els principals arguments: “és una intervenció de l'autonomia local, una invasió de les competències autonòmiques i un clar involucionisme per tornar enrera, cap a posicions arcaiques i caciquils on només puguin fer política les classes acomodades, o bé aquells que utilitzen la política al seu servei personal per enriquir-se o bé promocionar-se, i no al servei de les persones

Aquesta proposta de resolució serà presentada en forma de moció als plenaris dels Ajuntaments de les comarques ebrenques.