dimarts, 17 de juliol del 2012

L'alcalde d'Aldover demana a la Generalitat que alliberi als ajuntaments de l'obligació de pagar el percentatge que els pertoca per les obres del PUOSC



Insta a Governació a lliurar els diners de les certificacions directament als ajuntaments sense passar pels consells comarcals per eliminar traves burocràtiques innecessàries

L'alcalde d'Aldover, Joan Ferré, ha instat avui al govern de la Generalitat, i davant la greu crisi econòmica que afecta de forma molt sensible als ajuntaments, a que els alliberi de l'obligació de pagar el percentatge que els pertoca per les obres del PUOSC. Així mateix, també demana que el departament de Governació lliuri directament els diners de les certificacions als ajuntaments sense passar pels consells comarcals amb la finalitat “d'eliminar traves burocràtiques innecessàries”.

Ferré ha destacat que el context econòmic actual i, sobretot, la incertesa de futur ha fet determinar al govern d'Aldover a abocar els esforços sobretot en el manteniment de la via pública, la neteja i la millora de camins, “sense oblidar la continuïtat de la prestació de serveis en l'atenció a les persones, o el casal d'estiu i el campus, entre altres, amb molta afluència de gent”.

El nostre objectiu és sobretot tenir disponibilitat econòmica per atendre les principals necessitats perquè estem davant una situació molt complicada i molt incerta”, ha assenyalat. Aldover va contreure un crèdit ICO amb el govern de l'Estat per pagar un deute a proveïdors de 110.000 euros, 40.000 dels quals corresponents al deute de la Generalitat amb l'ajuntament. “Hem de tenir present que cal tornar aquests diners i, per tant, cal fer molta contenció de la despesa”, ha reblat.

No obstant això, l'alcalde ha destacat que fruit de la feina feta durant els darrers anys s'han fet moltes actuacions que situen molt bé al municipi sense necessitat de fer noves inversions, com han estat la urbanització de bona part dels carrers, la construcció del consultori, la nova pista coberta, la posada en marxa del Centre d'Interpretació del Riu i el Bosc de Ribera i l'asfaltat de 15 km de camins. “Entre les principals prioritats que tenim ara hi ha la reurbanització del carrer Verge de la Fontcalda i continuar amb la millora de camins”, ha destacat.

Finalment, Ferré ha lamentat les retallades en els plans d'ocupació per part del govern de la Generalitat que han deixat al municipi sense cap pla quan n'havien arribat a tenir tres i, per altra banda, ha mostrat la seva satisfacció pel bon funcionament del centre d'interpretació.