dimarts, 10 de juliol del 2012

Unitat Planera reclama destinar el pressupost de pavimentar el parc municipal a millorar el subministrament d'aigua



El regidor socialista, Fernando Llombart, valora positivament que s'hagi aconseguit que les festes siguin populars i gratuïtes, però critica les dificultats d'aparcament al centre que perjudiquen el comerç 

El grup municipal d'Unitat Planera, coalició formada pel PSC i ERC a Santa Bàrbara, ha instat al govern municipal (CiU) a que destini el pressupost previst per a les obres de pavimentació del parc municipal a millorar el subministrament d'aigua al municipi per les constants pèrdues que es produeixen a la xarxa amb el corresponent perjudici que comporta a la població que acaba pagant més del que consumeix. “Considerem que és una situació molt greu, ja que la mateixa empresa havia informat que les pèrdues havien arribat al 50%, i que, per tant, cal solucionar-ho”, ha assenyalat el regidor socialista, Fernando Llombart, que a més ha afegit que amb l'actuació es permetria reduir les pèrdues d'aigua a més de la meitat.

Un altre dels temes que preocupa i molt a l'oposició és l'afectació en el comerç local com a conseqüència de la instal·lació al carrer Major d'unes pilones que dificulten l'aparcament. “Aquest fet està perjudicant molt als comerços del centre que veuen com s'ha perdut molta clientel·la i hi ha molts establiments que poden arribar a desaparèixer, perquè no es pot aparcar i la gent opta per anar a altres zones en què es pot fer amb més comoditat”.

També ha volgut denunciar la privatització de l'esport al municipi amb l'externalització de la gestió de les les instal·lacions municipals. “L'esport és un servei, no un negoci, i tothom hi ha de tenir accés”, ha reblat. Llombart també ha deixat constància que les retallades també s'han fet notar i molt al municipi. En aquest extrem es troba la residència per a la gent gran i centre de dia, que es van iniciar gràcies al segon Pla Zapatero, i en què l'ajuntament només hi va fer una mínima inversió de preinstal·lació, i que ara està “totalment aturat”.

Un altre dels temes en què ha tornat a insistir és en el tracte que rep l'oposició per part del govern. “La qualitat democràtica al municipi ha baixat, no es fan a penes plens ordinaris i els temes importants es debaten en els pocs extraordinaris que es fan”, ha lamentat Llombart.

D'altra banda, el regidor ha recordat que ja s'havia instat al govern i es continuarà insistint perquè els seus membres es retallin no menys d'un 50% del sou atès que cal adequar-lo a la feina feta, ja que com el mateix alcalde va dir “no es fan plens perquè no hi ha pràcticament temes a tractar ni obres a fer” . La proposta va ser rebutjada per CiU.
Finalment, Llombart ha valorat molt positivament que el govern hagi atès la petició de l'oposició i les festes siguin enguany populars i gratuïtes, tal com s'havia vingut reclamant els darrers anys.