dijous, 5 de juliol del 2012

“La prioritat a Xerta és enllestir les obres iniciades i abocar els esforços en el manteniment de serveis, equipaments i via pública”



L'alcalde, Moisés Fabra, destaca com aspecte positiu disposar d'un govern de concentració per fer front a la difícil conjuntura econòmica actual

L'alcalde de Xerta, Moisés Fabra, ha destacat que avui la principal prioritat de l'acció de govern, a causa de la dificultat econòmica que viuen bona part dels municipis, és abocar esforços en el manteniment de serveis, de la via pública i dels equipaments i també enllestir les obres dels que ja s'han iniciat. En aquest extrem es troba la pista poliesportiva i l'escola bressol. “Se'ns fa difícil encetar nous projectes perquè comptem amb molts pocs ajuts, per això el més prioritari és poder recepcionar els que ja tenim iniciats tan aviat com sigui possible”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha avançat les dificultats amb què es poden trobar quan obri la nova llar d'infants, presumiblement l'1 de setembre, a causa de les retallades en les subvencions que ha aplicat el govern de la Generalitat. “És una situació complicada perquè caldrà veure si els pares poden fer front a les quotes”.

També ha explicat que és molt complicat que el municipi s'aculli a una nova convocatòria del programa Viure al Poble, en cas que es tiri endavant. “El projecte que hi volem presentar és la restauració del nostre nucli antic, l'actuació en diferents camins municipals i millorar l'accés a la via verda. Es tracta d'una obra molt important per al poble, però té un cost d'uns 700.000 euros i l'Ajuntament hauria de fer-se càrrec del 35% del total”. Cal destacar, a més, que molts municipis es troben amb la problemàtica que són ells els que han de fer-se càrrec inicialment de tot el pagament i després justificar la despesa per cobrar la subvenció.

Malgrat tot, l'alcalde ha destacat com aspecte positiu que Xerta afronta l'actual conjuntura econòmica amb un govern de concentració que afavoreix la dinàmica de treball i que representa una manera de funcionar “molt plàcida” en benefici del municipi. També ha emfatitzat que, després d'acollir-se al crèdit ICO que atorgava el govern de l'Estat, l'ajuntament s'ha posat al dia en el pagament a proveïdors. “Ara cal contenir sobretot la despesa i no estirar més el braç que la màniga perquè aquest crèdit té dos anys de carència i serà aleshores quan haurem de fer front als pagaments més importants”.