divendres, 13 de juliol del 2012

L'assemblea de l'agrupació del PSC de Tortosa exigeix la continuïtat de les obres de la seu de les delegacions


Ahir a la nit es va aprovar una proposta de resolució reivindicant la capitalitat de Tortosa i instant a Bel a defensar els interessos de la ciutat davant del seu partit

L'assemblea de l'agrupació local del PSC de Tortosa va aprovar ahir a la nit una proposta de resolució en què insta al govern de la Generalitat a continuar les obres de la seu de les delegacions al nucli antic i en què reclama al govern de Bel a actuar en defensa dels interessos del municipi i del territori “amb el nostre oferiment incondicional de cooperació fins assolir aquest objectiu”.

Els socialistes han denunciat que el govern de Mas empra l'excusa de la crisi per aturar obres a Tortosa i a l es Terres de l'Ebre, amb una discriminació negativa respecte a la resta de Catalunya. “La política duta a terme pel govern de Mas està canviant el model de descentralització administrativa aconseguida els darres anys i que havia tingut una repercussió positiva per a les Terres de l'Ebre. Avui estem assistint a una recentralització accelerada que ha desdibuixat el paper dels directors de serveis i ha fet tornar competències a Tarragona. Aquesta recentralització està afectant greument, entre altres, als serveis sanitaris i d'una manera molt especial a l'hospital Verge de la Cinta”. Davant d'aquest nou greuge, l'assemblea va ser contundent: “Reivindiquem una vegada més la capitalitat de Tortosa per al conjunt de la regió de l'Ebre, greument compromesa per la paralització en el desenvolupament de la Llei de Vegueries”.

Els socialistes van tornar a posar èmfasi en què no es pot ensorrar tota la feina feta tant per la ciutat, com per comerciants i veïns durant els darrers anys per recuperar el seu nucli històric. “Es tracta d'un edifici emblemàtic, projectat per l'arquitecta Carme Pinós i que junt amb altres, com la seu de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, reforcen la dignitat arquitectònica del casc antic, afegint aquestes obres d’arquitectura contemporània a les peces del nostre ric patrimoni històric.”