dimecres, 4 de juliol del 2012

“Estem assumint amb recursos propis el manteniment de serveis i actuacions imprescindibles a Batea”

L'alcalde, Joaquim Paladella, destaca que, davant les retallades, l'Ajuntament s'ha fet càrrec del cost, entre altres, de les dues llars d'infants i la Unitat d'Agricultura

En un context de dificultat fruit de les retallades en les subvencions i línies d'ajut per part del govern de CiU i també a causa del deute que la Generalitat té amb el municipi, l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha destacat que afronta el segon any de mandat assumint amb recursos propis els costos de la majoria de serveis i actuacions imprescindibles per al municipi. “No només volem mantenir el que ja tenim i no perdre-ho per culpa de les retallades, sinó ampliar-ho i millorar encara més la qualtiat de vida al municipi”, ha subratllat. Això és possible gràcies al bon estat de les finances municipals que ha permès a més disposar d'un pressupost d'inversions per enguany al voltant d'1 milió d'euros.

En aquest sentit, el govern s'ha fet càrrec dels costos de les dues llars d'infants del municipi, ja que cal recordar que va assumir també el servei que oferia la de la Creu Roja, i també de la Unitat d'Agricultura per continuar donant suport als pagesos després que el departament d'Agricultura tanqués totes aquestes unitats. “Els nostres esforços ara també es concentren en poder obrir la residència després d'haver pactat amb la Generalitat el manteniment del centre de dia i del servei de rehabilitació”, ha explicat, tot indicant que hi ha el compromís que la residència pugui funcionar abans que acabi l'any.

Quant a altres actuacions previstes en el pressupost, ha destacat el magatzem de biomassa, un dels projectes més importants al municipi, les obres de la piscina coberta i la compra de maquinària.

Paladella també considera molt important que al setembre l'institut escola oferirà ja tots els cursos. “Molts professionals del sector educatiu ens han assenyalat que aquest institut és un dels models del que ha de ser l'escola ideal”, ha reblat.