divendres, 20 de juliol del 2012

VOLEN ENFONSAR EL PAÍS!! NO CALLEM!!


Manifest llegit ahir durant la cassolada-concentració a Alcanar contra les retallades

Volen enfonsar el país!! Per això avui, milers i milers de persones a Alcanar, Catalunya i a tot l’Estat, ens tornem a mobilitzar contra el nou paquet de retallades del Govern central i el de la Generalitat de Catalunya que afecten a les persones en atur, als treballadors i treballadores i als pensionistes, a les persones en situació de dependència, i a la població en general, i que només generen més atur i recessió econòmica. El poder econòmic està aprofitant la crisi per canviar el model social i retrocedir els drets socials i laborals aconseguits amb anys de lluita i esforç.

El pla de retallades del govern del PP a nivell estatal i del govern de CIU a nivell nacional afecten especialment els sectors més dèbils i vulnerables de la societat i incideixen negativament sobre les rendes mitges i baixes. Cap de les mesures aprovades implica cap mena d’esforç per a les empreses i per a les rendes més altes, com per exemple la rebaixa de les cotitzacions socials, entre d’altres mesures. Aquests governs només estan al servei de les grans empreses i grans fortunes, i no al de la majoria de la població!!

Davant d’aquesta ofensiva neoliberal, el teixit social i cultural i tota la ciutadania, hem de continuar mobilitzant-nos en defensa de l’Estat de benestar i els serveis públics com a resposta a unes polítiques que augmentaran inexorablement el nivell de pobresa de la majoria de la població i empitjoraran, encara més, l’actual situació de crisi. Volen enfonsar el país!!

No callem!! Rebutgem enèrgicament els atacs als drets i prestacions de les persones en atur, treballadors i treballadores i pensionistes, i els fort augment de l’IVA que provocarà una caiguda del consum i menys activitat econòmica. L’única conseqüència serà una encara més gran destrucció de l’ocupació!

Aquest no és el programa que el PP i CiU van presentar a les eleccions: Això és un autèntic frau polític! Cal acabar amb els autoritarismes i les imposicions unilaterals i reforçar la democràcia donant veu a la població. Reclamem que els governants sotmetin les seves decisions a l’opinió de la ciutadania i que paren de reprimir les mobilitzacions socials i sindicals que de manera pacífica són via d’expressió del malestar, el conflicte social i el sentir de la ciutadania.

Hi ha alternatives per garantir una millor redistribució de la riquesa i els esforços en la lluita per sortir de la crisi, el que cal és:
  • Una lluita contundent i decidida contra el frau fiscal, que permetria recaptar lo suficient per a evitar estes retallades.
  • Una profunda reforma fiscal que garantisque que pague qui més té i qui més guanya, i que les rendes del capital tributen com les del treball.
  • L’establiment d’un impost a les transaccions financeres especulatives que permetria recaptar milers de milions d’euros per fer front als desequilibris socials.
  • Una reforma financera que garantisque l’accés al crèdit a les famílies, autònoms i petites i mitjanes empreses, que garantisque el dret a l’habitatge i done solució justa a les persones afectades per les participacions preferents.
  • Que es depuren les responsabilitats dels gestors que han provocat el forat econòmic del sector financer.
  • Un pacte fiscal per a Catalunya que garantisque els recursos suficients per a fer front a les polítiques socials i la inversió pública necessàries per a garantir la recuperació econòmica i els drets de ciutadania que reconeix l’Estatut de Catalunya.
  • Un nou model de Governança europea que prioritze el benestar de les persones per damunt dels interessos dels mercats.
Per tot això, fem una crida a la ciutadania d’Alcanar i a totes les organitzacions socials per continuar mobilitzant-nos contra totes les mesures que suposen una retallada i un retrocés en drets socials i laborals i exigir unes altres polítiques per a sortir de la crisi que estiguen a favor de les persones.

PERQUÈ VOLEN ENFONSAR EL PAÍS!!

NO CALLEM!!

Convoquen: CCOO, UGT, PSC, JSC, ERC, ICV i PCPC

19 de juliol de 2012