dimecres, 4 d’abril del 2012

El PSC de Tortosa proposa habilitar un centenar d'aparcaments gratuïts als terrenys en desús de Renfe



L'espai està situat al costat del pas de vianants que uneix la ronda Docs amb el carrer Cervantes, milloraria la mobilitat al centre i afavoriria el comerç
El Grup Municipal Socialista a Tortosa ha proposat avui, davant la polèmica per l'ampliació per part del govern de CiU de la zona blava a la ciutat, que s'aposti pels aparcaments gratuïts per millorar la mobilitat al centre i afavorir el comerç, habilitant-ne un centenar als terrenys en desús de Renfe. L'espai està situat al costat del pas de vianants que uneix la ronda Docs amb el carrer Cervantes, que té uns 20 metres d'amplada i 120 de llargada. “Sense a penes fer cap despesa, una part d'aquest espai ja seria útil per crear una cinquantena de places i amb la resta, que no està coberta per llambordes, amb una petita actuació faria que s'hi encabissin al voltant de 120 vehicles”, ha detallat el portaveu del grup, Antoni Sabaté, que ha emfasitzat: “És una proposta que respon a les necessitats de Tortosa, d'un gran servei per a la ciutadania i per al comerç, en uns moments en què l'ampliació de zones blaves ha suscitat una viva polèmica i malestar entre la ciutadania”.
En aquest sentit, Sabaté ha tornat a manifestar que el grup socialista està en el convenciment que el que ha mogut al govern de Bel a ampliar les zones blaves, i per tant, de pagament, més que criteris de mobilitat han estat altres tipus de necessitats recaptatòries. Així, ha recordat que l'ampliació de zones blaves anava paral·lela a la construcció de l'aparcament de la plaça Mossèn Sol i, per tant, no és de rebut haver fet primer l'ampliació quan no s'han iniciat les obres de l'aparcament. “Fa falta molta més imaginació per part del govern per millorar la mobilitat, ja que hi ha espais al centre de la ciutat que es poden habilitar gratuïtament com és aquesta proposta que avui fem”.
Finalment, Sabaté ha recordat que durant el govern socialista, només amb la reordenació de diferents carrers, l'habilitació de l'espai del carrer Enric d'Ossò davant dels sindicats, l'aleshores aprofitament de l'espai on es construirà l'edifici de les delegacions i l'acondicionament del l'aparcament situat al final del carrer Providència, a banda de les que es van obtenir fruit de la construcció del pavelló firal i adequació del seu entorn, es van habilitar més de 600 places d'aparcaments gratuïts.