dissabte, 21 d’abril del 2012

El PSC recull la proposta dels socialistes de l'Ebre en defensa dels municipis petits oposant-se frontalment a la seva supressió


Ho inclou en la declaració i resolució polítiques de la Jornada de Política Municipal a la qual hi han assistit una vintena de representants del PSC de l'Ebre  

El PSC ha fet seva avui la proposta dels socialistes de l'Ebre en defensa dels municipis petits i ha anunciat que s'oposarà frontalment a la seva supressió. Així ho recull la declaració pública i la resolució polítiques de la Jornada de Política Municipal que s'ha celebrat aquest matí a Sant Joan Despí i on hi han assistit una vintena de representants del PSC de les Terres de l'Ebre.

La Jornada, “Des dels Municipis construïm Catalunya”, s’ha celebrat al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat. Ha estat presidida pel Secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, qui ha presentat el Pla de Mandat de la Secretaria i les accions de suport als grups municipals socialistes. A la mateixa també hi han participat el Primer Secretari socialista, Pere Navarro, el Secretari d’Organització, Daniel Fernández, el Secretari d’Acció Política, Antoni Balmón, i el Secretari de Ciutats i Política Municipal del PSOE, Gaspar Zarrías, entre d’altres.

Manuel Bustos, en la declaració i resolució polítiques, ha reivindicat “el paper protagonista del món local per donar respostes i solucions a les noves necessitats i problemàtiques de la ciutadania mitjançant un finançament just que no comprometi i limiti la seva autonomia”, així com “l’oposició frontal socialista a la supressió de municipis” proposant alternatives com “la mancomunació de serveis i l’evolució de nivells d’administració com els consells comarcals en òrgans de gestió tècnics dirigits políticament des del consell d’alcaldes”.

Manuel Bustos ha afirmat que “entre tots hem de reconstruir el nostre projecte, i la part més sòlida del projecte socialista són tant els seus alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores com els i les militants que obren cada dia els locals del partit, a cada poble, a cada ciutat”. Finalment, el Secretari de Política Municipal del PSC ha conclòs assegurant que jornades com aquesta han de ser el tret de sortida de futures trobades en aquesta línia, perquè “és el moment de treballar, junts des del món local socialista i del municipalisme, per recuperar la confiança majoritària dels nostres veïns i veïnes”.

De la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha recordat que “el model de la dreta a Espanya i Catalunya és el d'una societat de dues velocitats, en què uns se’n surten i els altres queden al marge, en què les escoles bressol són per a qui les pugui pagar, la sanitat i les intervencions quirúrgiques, per a qui les pugui pagar; l’escola, per a qui la pugui pagar; els medicaments, per a qui els pugui pagar. És un model on es perdonen impostos als delinqüents que els han evadit. Aquest és el model que comparteixen les dretes”.

El primer secretari  ha afirmat que “el que estan fent CiU i PP es construir una nova societat en la que només ells creuen, amb crisi econòmica i sense crisi econòmica. No és cap casualitat que les retallades vagin a les escoles bressol, que les retallades vagin a tots els nivells de l’educació”. Per això, ha demanat al món municipalista socialista “una reivindicació ferma de les nostres idees i model de societat,que és el contrari del que estem veient”.

Altres de les intervencions destacades de la Jornada han estat les dels alcaldes de Sant Joan Despí i l’Hospitalet, Antonio Poveda i Núria Marín respectivament; la del President del Grup Municipal Socialista de Barcelona, Jordi Martí; així com els exsecretaris de política municipal socialista Manel Royes, Celestino Corbacho i Jordi Hereu, els quals, han participat a la taula rodona “33 anys d’ajuntaments democràtics: recordant els inicis per imaginar junts el futur del món local”. Finalment, diferents personalitats de tots els àmbits de la societat civil catalana han abordat les relacions existents entre el món local i els àmbits que ells representen: l’actor Abel Folk (Cultura); el bicampió olímpic de gimnàstica artística Gervasio Deferr (Esport); el president de PIMEC Josep González (Economia); el metge i expert en salut pública Sebas Barranco (sanitat); el pedagog i exvicerector de la UB Miquel Martínez (educació); i el President de Creu Roja Catalunya i la Presidenta de la Taula del Tercer Sector Josep Marquès i Àngels Guiteras respectivament, en l’àmbit social.