dissabte, 21 d’abril del 2012

La JSC de les Terres de l'Ebre vol contribuir a construir des del socialisme l'alternativa a la dreta de les retallades

 La federació ebrenca s'ha reconstituït avui en un congrés que ha elegit Albert Alarcón primer secretari  

La JSC de les Terres de l'Ebre ha celebrat aquest matí el seu congrés a Ulldecona en què ha estat escollit per unanimitat Albert Alarcón com a nou primer secretari. Alarcón, també primer secretari de la JSC d'Alcanar, substitueix en el càrrec Judith Masià, a la qual ha agraït la tasca desenvolupada al capdavant de les joventuts els darrers quatre anys.


L'executiva estarà formada per Maribel Querol (Ulldecona), viceprimera secretària; Roger Ripoll (Tortosa), secretari d'Organització i Finances; Oriol Torres (Alcanar), secretari d'Acció Política; Myriam Zanatta (Tortosa), secretària de Comunicació, i Jenny Facerías (Amposta), secretària de Formació. La premissa fonamental de la nova direcció és contribuir a construir des del socialisme l'alternativa a la dreta de les retallades.

Els nostres pares van lluitar per una societat més justa, més lliure, més democràtica, però en els últims temps hem perdut la major part de tot allò que havíem aconseguit, entrant en una decadència que fa perillar el nostre futur”, ha assenyalat Alarcón, “per això hem de participar activament en la llluita, reivindicant els nostres ideals, els nostres drets i contribuir a construir una alternativa a la dreta de les retallades”. El dirigent socialista ha criticat molt durament l'encariment desproporcionat de les taxes universitàries “que busquen que no es puguin formar aquells més humils, privant així a gran part dels joves d'una educació universitària i tornant a l'elitisme”.  I ha defensat el paper fonamental que juguen els joves per poder canviar les coses. “Volem treballar per a tots i totes, tenim vocació de servei a la societat i estem aquí per regenerar la política”.

Al congrés hi han assistit, entre altres, el primer secretari de la JSC, Javi López; la primera secretària de la JSC d'Ulldecona, Nassira El Hadri; el primer secretari de la JSC de Tortosa, Pau Sabaté; la primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura; el primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté; el primer secretari del PSC d'Ulldecona, Eduard Marín, i els secretaris d'Organització i Comunicació del PSC de l'Ebre, Míriam Galindo i Joan Alginet, respectivament.

El primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Javi López ha valorat molt positivament el congrés. “Avui hem reconstituït una peça molt rellevant per a la nostra federació que és la JSC de lesTerres de l'Ebre, que contribuirà des d'aquí a construir aquesta alternativa política de forma equilibrada i representant tot el territori de Catalunya, que per nosaltres és imprescindible”. 

En aquest sentit, López ha emfatitzat: “Des del socialisme català i des de la JSC hem de ser capaços  d'organitzar resistències en les retallades, en la lluita pels serveis públics, però a la vegada construir una alternativa política d'oportunitats, de progrés i d'esperança d'aquest país, especialment d'esperança per estar davant de la generació jove més desesperançada de la història de Catalunya, amb una taxa d'atur del 50%, amb dificultats d'accés al mercat laboral i de construir un projecte vital propi”.

La JSC de les Terres de l'Ebre compta amb perfil al facebook i al twitter.