dijous, 26 d’abril del 2012

El PSC presenta una proposta de resolució al Parlament perquè el govern insti la CHE a ampliar el cabal ecològic


Preocupació entre els socialistes de l'Ebre perquè la xifra proposada de 106,9 m3/s de cabal mitjà està molt allunyada de la proposta feta per la comissió de sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i assumida pel Parlament

Preocupació al PSC de les Terres de l'Ebre després que ahir a la nit la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) donés a conèixer la seva proposta de cabal ecològic per al tram final de riu Ebre perquè “incompleix de manera flagrant les conclusions de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre a les quals el Parlament de Catalunya hi ha donat suport”. La diputada i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, ha destacat que la proposta concreta de cabal variable entre els 80 m3/s i els 155, “es queda molt allunyada del règim hídric que havia proposat la comissió”.
Per aquest motiu, el grup parlamentari socialista ha entrat avui una proposta de resolució al Parlament perquè el govern reclami el compliment dels acords de la comissió. Ventura ha destacat, a més, que “la CHE no té en compte els informes tècnics i científics, tant per la quantitat fixada com per la no inclusió de diferències entre anys secs, moderats o humits”. La proposta de la comissió estableix una aportació anual de 12.517 hectòmetres cúbics per als anys humits; de 9.482 hectòmetres cúbics en anys mitjans, i de 7.149 hectòmectres cúbics en anys secs.
El PSC no descarta noves iniciatives parlamentàries durant les properes setmanes per tal de defensar l’augment del cabal ecològic i exigir el compliment dels criteris fixats per la comissió per a la sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.