dissabte, 28 d’abril del 2012

El PSC exigeix a la CHE la retirada immediata de la proposta de cabal ecològic

El consell de federació resol intensificar la lluita perquè si el cabal no s’amplia certificarà la mort del Delta de l’Ebre
“Intensificarem la lluita  en defensa del territori i del riu, per això ens posem a disposició de la societat civil del territori per exigir al la CHE la retirada  immediata de l’actual proposta de cabals i que entrin en vigor les conclusions de la Comissió de sostenibilitat de les Terres de l’Ebre”.  Així ho ha resolt avui el Consell de Federació del PSC de l’Ebre, el primer des que es va celebrar el III Congrés de Sant Jaume i que ha tingut lloc aquest matí a Móra d’Ebre. Hi ha estat present el portaveu del PSC, Jaume Collboni.
La primera secretària, Núria Ventura, ha estat contundent en afirmar: “No podem aceptar el nou cabal ecològic fixat per la CHE, perquè certifica la mort del Delta de l’Ebre”. Ventura ha recordat que el nou cabal no permetrà frenar la salinització de les aigües de l’Ebre riu amunt i que la falta de llims agreujarà encara més el problema de la regressió del Delta.  A més, ha advertit que aquesta proposta duu implícita la voluntat del PP de proposar un altre transvasament.
Per tot això, s’han emès iniciatives al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu que també es traslladaran a les Corts espanyoles, als ajuntaments i als consells comarcals per frenar aquest nou atac als interessos de les Terres de l’Ebre.
El primer consell ha permès també marcar les línies directrius de la federació durant els propers quatre anys, amb l’exposició del full de ruta polític de cadascuna de les diferents secretaries .