divendres, 20 d’abril del 2012

Núria Ventura: “Defensem els municipis petits i els seus ajuntaments com administració més propera als ciutadans”


Serà un dels temes que es tractarà demà en la Jornada de Política Municipal en què hi seran presents una vintena de representants del PSC de l'Ebre 

El PSC de l'Ebre comptarà amb una vintena de representants en la Jornada de Política Municipal que el PSC organitza demà a Sant Joan Despí. Un dels temes que es tractarà està relacionat amb la publicació d'alguns informes que proposen la supressió o fusió de municipis al·legant que es facilitarà el finançament local. El PSC ebrenc ja ha estat el primer partit del territori a advertir que aquest no és el camí per reduir la despesa i el dèficit públic sinó que això passa per la supressió dels ens supracomarcals com són els consells comarcals. Per aquest motiu, han entrat una moció als diferents ajuntaments del territori recordant el paper que juguen els ajuntaments dels municipis petits com administració més propera a la ciutadania i recordant el sobreesforç diari d'alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores. “El problema és el mal finançament local que lligat a l'assumpció de competències impròpies per part dels ajuntaments és un mal endèmic al nostre país”, ha recordat la primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura.

Les Jornades de Política Municipal es realitzaran al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, serà l'encarregat d'inaugurar la jornada a les 10.00 hores. 

Les jornades inclouran intervencions entre d’altres del secretari d’Acció Política del PSC, Antonio Balmón; del secretari de Política Municipal, Manuel Bustos; del secretari d'Organització, Daniel Fernández, i de diferents representants de la societat civil que parlaran sobre polítiques socials, educació, sanitat, polítiques econòmiques, esports i cultura.

L’acte serà retransmès per webtv a través de www.socialistes.cat.