dimecres, 25 d’abril del 2012

El PSC pren la iniciativa i proposa solucions per fer front a la difícil situació econòmica a Tortosa


Davant la inactivitat del govern de CiU , aposta per demanar una segona fase del Pla d'Industrialització, activar el viver d'empreses, accelerar les millores al polígon Catalunya Sud i incorporar l'Aldea a la mancomunitat Tortosa-Roquetes

Davant la manca de full de ruta del govern de CiU per fer front a la delicada situació econòmica que viu la ciutat de Tortosa, el grup municipal del PSC ha proposat avui un seguit de mesures que considera imprescindibles per tal de fer-hi front i per posicionar la ciutat per quan la crisi remeti. Així, els socialistes tortosins consideren imprescindible que Tortosa doni suport a través del ple a la iniciativa que va fer pública el PSC de l'Ebre la setmana passada de presentar una esmena als pressupostos de l'Estat per tal de disposar de 10 milions d'euros més per una segona fase del Pla d'Industrialització per a les Terres de l'Ebre. Aquesta petició ha d'anar parella a accelerar les millores del polígon Catalunya Sud en el marc del pla actual, actuació dotada amb 4,5 milions d'euros. També reclamen al govern de Bel que reactivin un Viver d'Empreses completament paralitzat com a eina que permeti fomentar l'ocupació mitjançant la incentivació de creació de petites i mitjanes empreses i autònoms. Finalment, els socialistes tortosins aposten per ampliar la mancomunitat actual amb Roquetes incorporant l'Aldea atenent la seva situació estratègica.

La regidora Dolors Bel ha estat contundent en assenyalar que el govern de CiU, que és qui té la responsabilitat de governar la ciutat, no ha fet els deures. “Ha de fer el possible per redreçar la situació que patim perquè no ho estan fent, per això fem aquesta proposta en positiu”, ha recalcat. I és que la situació a la ciutat és força preocupant com ho constaten les dades de l'atur del primer trimestre de l'any amb un creixement de més de 500 nous aturats. Una altra dada a tenir en compte és que mentre al mes de març a la resta de la província de Tarragona va disminuir l'atur, aprofitant els fluxos econòmics que genera el sector serveis i el turisme previs a la campanya de Setmana Santa, a Tortosa no ha estat així. “Cal posar més èmfasi en la potenciació del turisme aprofitant els nostres recursos, una reivindicació que ja hem fet palesa en més d'una ocasió des del nostre grup municipal”.

També ha estat molt crítica amb la paràlisi que pateix el viver d'empreses, que es va inaugurar abans de les eleccions municipals i que un any després està inactiu. “Casualment la inauguració es va produir al mateix temps que el de l'aeroport de Castelló. Aquest aeroport avui no té avions i el viver no té empreses”.

El PSC, que ha reivindicat la seva acció de govern que va permetre dotar de més sòl industrial la ciutat i projectar el desenvolupament dels portals d'entrada, que avui acullen moltes empreses que han generat ocupació, reclama al govern de Bel que canviï d'actitud i actuï no només per fer front a la preocupant situació actual sinó també perquè Tortosa “no vagi amb el pas canviat” quan comenci la recuperació econòmica.

Dolors Bel ha anunciat, finalment, que el grup presentarà una moció en el proper ple per reclamar aquesta segona fase del pla d'industrialització.