divendres, 20 d’abril del 2012

El PSC presenta una esmena per destinar 10 milions d'euros a una segona fase del Pla d'Industrialització

El secretari de Comunicació del PSC de l'Ebre, Joan Alginet, el portaveu adjunt de l'Entesa, Joan Sabaté, i la primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, en la compareixença d'avui

La reactivació econòmica és el principal objectiu dels socialistes ebrencs que adverteixen que la desinversió avui és atur demà

El PSC de l'Ebre ha anunciat avui que presentarà una esmena als pressupostos generals de l'Estat perquè es destinin 10 milions d'euros a una segona fase del Pla d'Industrialització. “Aquesta esmena té com a principal objectiu donar continuïtat al Pla d'Industrialització que va desenvolupar el govern socialista en els pressupostos del 2010 i que té com a objectiu l'impuls econòmic al nostre territori”, ha explicat el portaveu adjunt de l'Entesa, Joan Sabaté, que ha fet una crida a la resta de forces polítiques i a les institucions del territori perquè maldin en aquesta direcció i donin suport a la petició d'una segona fase del pla “per incentivar el nostre creixement econòmic i la creació de llocs de treball”. Sabaté ha anunciat, per tant, que les esmenes aniran en la línia d'incidir en la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball, i en la protecció medioambiental del territori. “Són esmenes importants, realistes i ajustades a la situació actual”, ha recordat Sabaté.
La reactivació econòmica és el principal objectiu en aquests moments per al PSC de l'Ebre. “Avui la principal preocupació que tenim els socialistes ebrencs són les més de 16.000 persones que a les quatre comarques de l'Ebre estan sense feina, moltes de les quals ja no cobren prestació d'atur, i també totes les persones que en els propers mesos es poden quedar sense feina, per culpa de la inactivitat dels nostres governs”, ha emfatitzat la primera secretària del PSC de l'Ebre i diputada al Parlament, Núria Ventura. La dirigent socialista ha recordat que a les Terres de l'Ebre des del desembre de 2010 fins avui hi ha més de 3.000 persones més que s'han incorporat lamentablement a les llistes de l'atur. “Al desembre de 2010, CiU va prendre possessió com a nou govern a Catalunya i el conseller Mena, del govern dels que s'anomenen els millors, va anunciar que reduiria l'atur a la meitat, no només no ha estat així, sinó que, a més ha augmentat”.
El PSC ha criticat durament la manca de solucions a aquesta situació i la inactivitat dels governs del PP a Madrid i de CiU a Catalunya. “Les úniques polítiques que han dut a terme són retallar, privatitzar i desmantellar el nostre estat del benestar“, ha remarcat Ventura. Ho certifica el fet que els pressupostos de tots dos governs “es caracteritzen per la manca d'elements per reactivar la nostra economia i no aposten per cap mesura clara per reactivar l'ocupació que ens aboca a un futur més negre, hipotequen el nostre futur i no donen solució als problemes que té Catalunya i sobretot les Terres de l'Ebre”.
Per això, amb les dades a la mà que situen en un 40% la davallada en infraestructures dels pressupostos de l'Estat, que són fonamentals per al creixement econòmic, Ventura ha estat molt contundent: “la desinversió avui és atur demà”. Segons ella, els comptes per a aquest exercici “ens allunyen de la sortida de la crisi i agreugen la situació de milers i milers de famílies”, tot recordant, a més, que s'han reduït 1.500 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació “que afectarà a tots i a cadascun dels municipis del nostre territori”.