dimecres, 25 d’abril del 2012

Sabaté qualifica les retallades d'obstinació ideològica del PP i d'involució autonòmica

El senador denuncia que mesures com la de la desatenció als immigrants és un cas de profunda inhumanitat 

El portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha intervingut avui al debat d’una moció socialista que ha plantejat les mesures d'estalvi de 10.000 milions en els serveis públics sanitari i educatiu.

Sabaté ha dit que “a Catalunya ja hem tingut un banc de proves i s'ha produït una veritable desatenció i un risc per a la salut en el sistema d'urgències”. Per a ell, “és palpable que amb les retallades no es pot garantir el servei amb l'eficiència necessària i molt menys el dret universal”. S'ha referit a la mesura de la “desatenció dels immigrants com a inacceptable en una societat avançada i un cas de profunda inhumanitat”. En educació, ha assenyalat que “tornarem a les escoles nacionals, de trist record, per als casos excepcionals que no es puguin permetre l'educació”.

El senador ha proposat altres ajusts: que es treballi en l'eficiència i que es canviï la política fiscal, a més de que cal eliminar duplicitats, com les diputacions provincials, o a Catalunya, els Consells Comarcals.

Joan Sabaté ha denunciat que “el govern està en altra òrbita distinta a la UE que exigeix generar creixement i no només retallar. Però el govern espanyol està en la seva obstinació ideològica que li està duent a un model semblant al del franquisme, plegant-se a plantejaments d'àmbits conservadors”.

Finalment, Sabaté ha subratllat que s'envaeixen competències autonòmiques, “no es pot aprofitar l'excusa de l'estabilitat pressupostària per a retallar competències. Es produeix una involució en el que ha estat fonamental: el desplegament de l'estat de les autonomies de cort federalitzant”.