divendres, 27 d’abril del 2012

L'eurodiputada Maria Badia traslladarà a Europa el rebuig al nou cabal ecològic





Durant la seva visita a Deltebre ha denunciat que es vulnera la directiva europera perquè els criteris que s'han seguit no són científics   

L'eurodiputada socialista Maria Badia ha aprofitat avui la seva visita a Deltebre, on s'ha reunit amb la direcció de la Cooperativa Arrosera i amb l'Associació de Productors Agraris del Delta de l'Ebre (PRODELTA), per valorar negativament la proposta de cabal ecològic que ha fet pública la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i que ha aixecat un fort malestar al territori perquè és completament insuficient, tal com ja va denunciar ahir el PSC de l'Ebre. “La informació que tenim fins ara és que les dades que s'han posat sobre la taula no responen a estudis científics i això significaria que s'està vulnerant la directiva de l'aigua de la Unió Europea”.

Per aquest motiu, traslladarà una pregunta a Europa per tal que la comissió prengui les mesures oportunes.

Nou compromís perquè la reforma de la PAC no afecti l'Ebre

Durant la reunió a la cooperativa arrossera, novament la reforma de la Política Agrícola Comuna ha estat el tema més important que s'ha tractat, atenent que la proposta que ha fet pública la Comissió Europea, i que ara s'està discutint al Parlament, recull moltes decisions que no són positives ni per a Catalunya ni per a les Terres de l'Ebre. “És el moment oportú per esmenar-ho i en això hi estem treballant. ”

La reunió arriba pocs mesos després que Badia i l'eurodiputat Andres Perelló visitessin la cooperativa arrossera del Montsià després de la qual es va demanar a la comissió de medi ambient si el catàleg d'espècies invasores de la UE incloïa el cargol poma, que tants problemes causa al cultiu de l'arròs. La resposta va ser que no en formava part. Ara, després de la resposta rebuda i donades les contradiccions que hi pot haver amb el segon pilar de la PAC, de desenvolupament rural, s'han compromès a fer arribar una proposta de PRODELTA per superar aquest escull. 

A la visita també hi han estat presents la primera secretària del PSC de l'Ebre i diputada al Parlament, Núria Ventura, el primer secretari i portaveu del grup municipal Socialista a Deltebre, José Emilio Bertomeu, els regidors Joan Alginet i Sònia Bertomeu, i la secretària d'Organització del PSC de l'Ebre, Míriam Galindo.