divendres, 4 d’octubre del 2013

Doneu-me un motiu per ser independentista

Article de l'alcalde de Godall, Francesc Miró
1 / 2
No hi ha ningú que pugui dubtar que estimo el meu país, Catalunya. Ningú pot dubtar que estimo el meu poble. Ningú pot dubtar que defenso la meva terra, que no és altra que les TTEE. Doncs, si és així, per què no tinc aquest sentiment independentista, que ara sembla que tingui molta gent.
Crec, sincerament, que la resposta està en que no ho he estat mai. Perquè, posats a decidir, també des de Barcelona ens espolien, també els nostres impostos se’n van a Barcelona, també aquí a casa nostra no es veu el reequilibri territorial per enlloc, entenent per Barcelona els nuclis de decisió. També a Barcelona tenen una cultura amb moltíssimes manifestacions ben diferents de la nostra: nosaltres tenim la Jota, que ells ni l’afiguren com diem aquí baix. Nosaltres estimem la festa dels bous, ells ... Més d’un cop han estat a punt de transvasar lo riu, i amb els recursos naturals que tenim aquí, Barcelona i Tarragona és fan més grans, i tantes i tantes coses que ens fan ser diferents i que em faria falta molt espai en aquest article.
Ara bé, també penso que junts som més forts i que tenim més lligams que ens uneixen que no ens separem. I també penso que Catalunya és alguna cosa més que els nostres governants, i què si preguntéssim a tots i cadascun dels Catalans molt probablement ens donarien la raó i, fins i tot, baixarien a donar-nos suport.
I si és així, que algú em doni un motiu per ser independent de la resta d’Espanya i alhora, pels mateixos principis, no voler-ho ser de la resta de Catalunya. Perquè posats a creure, sincerament, algú creu en termes generals que aquí baix aniríem molt millor amb una Catalunya independent, o serem més dependents ?
També crec amb el dret a decidir, i tal com estem no podem continuar i és per això que reclamo dels nostres governants un esforç per entendre’ns i establir ponts, i no barreres. S’ha demostrat que “l’estatus quo” actual ens perjudica i molt ,i que el principi bàsic de solidaritat es veu trencat quan no hi ha retorn, com ara ens passa.
 No amago res a ningú si proclamo que soc Federalista entès com a la llibertat de cada poble d’Espanya per autogovernar-se i això implica amb capacitat financera per fer-ho i no com ara que estem en mans del govern de torn. Per tant, reclamo dependre de mi mateix alhora que vull ser solidari amb la resta de pobles d’Espanya entenent aquesta com un conjunt d’homes i dones amb qui compartir els principis de llibertat, fraternitat igualtat i solidaritat, que per això soc Socialista.