dimecres, 30 d’octubre del 2013

L’alcalde de Sant Jaume d'Enveja desconfia d'Arias Cañete pels seus antecedents transvasistes

En una entrevista al Canal 21, publicada per la Marfanta, l'alcalde ha anunciat que Sant Jaume d'Enveja externalitzarà la gestió del pavelló esportiu i del gimnàs per evitar la despesa
1 / 2
L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, ha afirmat aquest dimecres que no s’acaba de creure el ministre d’Agricultura i Medi Ambient, que dilluns va assegurar que el govern de l’Estat no té intenció de fer nous transvasaments. Miguel Arias Cañete va accedir a reunir-se a l’Ametlla de Mar amb membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, i va voler deixar clar que l’aprovació del nou pla de conca i la posterior revisió del Plan Hidrológico Nacional (PHN) no preveu la realització de transvasaments del riu. En declaracions a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Castor ha assenyalat que, tenint en compte els antecedents, costa de creure que el govern del Partit Popular no tinga intenció de recórrer als transvasaments, per molt que a l’Ebre no hi ha prou aigua per poder fer-los.

En canvi, Gonell ha celebrat el compromís d’Arias Cañete de col·laborar amb la Generalitat en la lluita contra la plaga del caragol maçana. L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha recordat que a l’inici de l’actual campanya de la sega, amb el suport dels empresaris agrícoles, van establir una sèrie de mesures de control per evitar l’expansió del caragol poma al marge dret del Delta. Segons Gonell, el caragol maçana és un tema que preocupa molt, i per això cal intentar tirar endavant les mesures del pla de xoc proposat per la Generalitat.
En la mateixa entrevista, Gonell ha afegit que l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja fa temps que està promovent que els propietaris agrícoles del municipi experimenten amb conreus alternatius a l’arròs. L’alcalde ha apuntat que una opció és conrear determinats arbrers fruiters o també arbres amb un cicle ràpid de creixement, per destinar la fusta de la poda a la biomassa. Però Gonell ha assenyalat que són projectes que encara necessiten la inversió inicial. 
D'altra banda, Gonell ha repassat aquest dimecres l’actualitat del seu municipi, amb motiu de l’entrevista a l’informatiu Primera Columna, de Canal 21 Ebre. Gonell ha detallat que han tornat a traure a concurs públic la gestió del centre de dia per a la gent gran, encara que l’Ajuntament ha d’acabar de lligar amb la Generalitat la concertació de les places públiques. En la mateixa línia, Gonell també ha avançat que les obres del pavelló poliesportiu de Sant Jaume d’Enveja es troben en la recta final, i que l’Ajuntament també té previst iniciar un concurs públic per externalitzar la gestió i el manteniment de les instal·lacions del mateix pavelló i del gimnàs annex. De fet, l’alcalde ha afegit que l’atorgament d’aquesta gestió encara retardarà uns mesos la inauguració del pavelló. Però que l’objectiu és que la seua posada en funcionament no supose cap despesa per a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.