dijous, 17 d’octubre del 2013

Núria Ventura: “Volem drets i no caritat”

En el dia internacional contra la pobresa, la diputada socialista exigeix als governs no tornar al segle XIX i reclama poder viure en dignitat a l’Ebre

1 / 2
La diputada socialista i primera secretària dels socialistes de l’Ebre, Núria Ventura, ha apel·lat de nou a la consciencia col·lectiva per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, avui una de les principals xacres socials que afecta el nostre país. “Ja sabem on condueixen les polítiques caritatives del segle XIX a les quals ens volen tornar a dur els governs de la dreta; nosaltres no volem caritat, volem drets, una vida digna per a la gent del nostre país, per als veïns i veïnes de les Terres de l’Ebre.” La diputada socialista ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració del Dia Internacional contra la Pobresa i l'Exclusió Social. 
Ventura ha recordat que “la crisi ha afectat el país en general, però especialment el nostre territori, amb un risc d’exclusió social del 38%”. Les xifres exigeixen actuacions contudents: gairebé 17.000 persones a l’atur, 5.000 sense cobrar cap tipus de prestació; 13 joves ebrencs han de marxar fora cada dia en busca d’un futur millor. Segons la diputada, especialment preocupant és l’alarmat situació dels infants, a Catalunya “un 23,7% viuen per sota el llindar de la pobresa i molts no fan ni un àpat al dia”.

La dirigent socialista ha exigit un esforç dels governs en despesa social, que a hores d’ara al nostre país només permet reduir en un 27% la pobresa davant el 45% de la mitjana europea. S’ha referit també a la renda mínima d’inserció per demanar “uns ingresos bàsics per a les famílies en situació d’atur a partir d’una reforma de la renda que s’adapti a les noves realitats socials o bé amb l’impuls a la Renda Garantida de Ciutadania”. I ha recordat que la despesa pot sortir clarament dels ingressos de l’impost de successions, que encara no s’ha aplicat, tot i el reiterat anunci de CiU i ERC “perquè continuem sense pressupost”.
Finalment, Ventura ha fet una defensa del món local, precisament avui que el Congrés debat si s’admet o no a tràmit el projecte de llei de reforma de l’administració local del govern del PP. “Es tracta d’un projecte que posa en perill les polítiques i serveis que ofereixen els ajuntaments i que tant estan contribuint a pal·liar els efectes de la crisi entre els col·lectius més vulnerables”

Article Núria Ventura. Volem drets i no caritat