dimecres, 9 d’octubre del 2013

El PSC de l’Ebre participarà diumenge en l’assemblea de rebuig a la reforma de l’administració local del govern del PP

L’alcalde de Godall, Francesc Miró, defensa l’autonomia local, els serveis públics i els drets de la ciutadania
1 / 2
El PSC de l’Ebre participarà diumenge vinent, dia 13 d’octubre, a Madrid, en l’Assemblea contra el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del govern del PP. A l’assemblea hi assitirarn alcaldes i alcadesses de diferents formacions polítiques, excepte del PP, en rebuig a una proposta que atempta contra l’autononomia local, els serveis públics i els drets de la ciutadania.
L’alcalde de Godall i secretari d’Acció Política del PSC de l’Ebre, Francesc Miró, ha recordat que es tracta d’un projecte que retalla bona part de les competències als ajuntaments i que no té en compte el fet que són l’administració més propera als ciutadans. “El govern del PP no creu amb els ajuntaments petits i buida de competències a les administracions locals amb un suposat estalvi que en realitat serà un increment de despesa per a la ciutadania, que haurà de desplaçar-se per resoldre els seus problemes”, ha denunciat . Miró ha tornat a posar en valor la feina feta des dels ajuntaments i l’eforç per tancar els exercisis amb les balances equilibrades o superávit.
El dirigent socialista ha recordat que amb la reforma la pràctica totalitat dels municipis de les Terres de l'Ebre es quedaran sense serveis bàsics de proximitat, ja que contempla treure competències als ajuntaments dels pobles amb menys de 20.000 habitants. “Això ens preocupa perquè sembla el preludi per a la seva privatització”, ha conclòs.