dimarts, 22 d’octubre del 2013

L’Ajuntament de Batea convocarà una consulta perquè els veïns decideixin on volen fer la rehabilitació

Malestar al municipi després de la decisió d’atorgar el servei a la Fundació Privada Segle XXI en detriment del Centre de Serveis Sociosanitaris
1 / 2
COMUNICAT AJUNTAMENT DE BATEA
L’Ajuntament de Batea després d’assabentar-se de la decisió presa pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’atorgar a la Fundació Privada Segle XXI la prestació del servei de rehabilitació sanitària a la Terra Alta, que afecta a Batea, i després de diferents gestions realitzades amb la Delegació del Govern a Terres de l’Ebre i de la reunió que es va fer diumenge per a tota la població, volem fer constar:
1.- La decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya provoca el tancament del centre de rehabilitació públic ubicat al Centre de Serveis Sociosanitaris de l’Ajuntament de Batea, trencant el funcionament que es feia fins avui, de poder escollir per part del pacient on es feia la seva rehabilitació entre les instal·lacions de la Fundació Privada Segle XXI o les instal•lacions públiques del Centre de Serveis Sociosanitaris de l’Ajuntament.
2.- Aquesta decisió busca única i exclusivament afavorir a la Fundació Privada Segle XXI, sense que en la decisió hi tingui a veure cap condicionament econòmic.
3.- La decisió perjudica greument a la gent de Batea, ja que les instal·lacions públiques del Centre de Serveis Sociosanitaris de l’Ajuntament són més grans, àmplies, modernes i molt més adequades que les que disposa la Fundació Privada Segle XXI.
4.- El Govern Municipal mostra la seva indignació pel fet que des que CiU governa la Generalitat, aquesta és la tercera vegada que s’intenta donar la rehabilitació a Batea a la Fundació Privada Segle XXI, les dues anteriors de forma irregular i aquesta donant-li forma de legalitat.
5.- El Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre havia assegurat a l’Ajuntament de Batea que el servei de rehabilitació es seguiria donant al Centre de Serveis Sociosanitaris de l’Ajuntament, fet aquest que es demostra que ha estat tot un “engany”.
6.- Creiem necessari que els veïns del poble puguin exercir el “dret a decidir” on volen fer la rehabilitació, i escollir entre les instal•lacions privades de la Fundació Privada Segle XXI o les instal•lacions públiques del Centre de Serveis Sociosanitaris de l’Ajuntament.
7.- És per tots els punts abans exposats que l’Ajuntament de Batea, després de reunir-se amb els veïns del poble, ha pres la decisió de convocar una “consulta o referèndum” d’acord amb la legislació vigent, per tal que els veïns de Batea puguin decidir on volen fer la rehabilitació.
8.- Exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya que respecti el “dret a decidir” de la gent de Batea, entenent que no fer-ho seria contradictori amb la seva posició amb el “dret a decidir” dels ciutadans de Catalunya.
9.- Durant aquesta setmana es convocarà un Ple de la Corporació Municipal, on es determinarà la data i la pregunta, sempre d’acord amb les lleis i les normes en vigor.
L’ALCALDE
Joaquim Paladella Curto