divendres, 4 d’octubre del 2013

"El salari d'un ministre", article de Joaquim Paladella

Article de l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, sobre el Consell Comarcal de la Terra Alta

1 / 2
La vida a la Terra Alta s’atura en temps de verema, entre cep i cep, però, hi ha temps per pensar i reflexionar. Fruit d’aquestes reflexions m’he decidit a escriure aquest article, i és que un es pregunta en aquest temps que vivim què és de veritat la corrupció política?
Molts cops associem corrupció política a robar i a prendre’ns fraudulentament fons públics aprofitant-se d’un poder polític que s’ostenta. Però no és també corrupció política qui ho fa també legalment? I qui fa possible que passin les dues coses?
Dic això perquè fa uns mesos als Secretaris – Interventors dels Ajuntaments d’Horta de Sant Joan, Bot, Pinell de Brai i Batea, ens varen presentar un informe, als respectius ajuntaments, d’una proposta de conveni que ens feia el Consell Comarcal referent als serveis socials.
En aquest informe se’ns informa, entre d’altres coses, que pel Consell Comarcal s’ha imputat una despesa de 14.875,26€ per 60 hores anuals de supervisió (5 hores al mes i 25 hores de formació). Ens diuen també que s’hauria d’estudiar la seva legalitat, ja que aquest cost a jornada completa “ve a suposar el salari d’un ministre”.
Això no deixa de ser, al meu entendre, un símptoma més d’un frau polític monumental. Darrera del Consell Comarcal hi ha opacitat i manca absoluta de transparència. A la vida política de la Terra Alta hi ha coses que tots sabem, però que gairebé ningú s’atreveix a dir, almenys en veu alta.
No sé si es pot dir corrupció, o té qualsevol altre nom, però el que és evident és que mentre es retalla en salut, ensenyament i tot allò imaginable, impunement hi ha sous a la nostra comarca que són de “ministre”.
Per cert, l’informe es va remetre al Govern de la Generalitat de Catalunya i fins avui no hi ha resposta. Tothom calla..., i tots paguem les conseqüències!