divendres, 18 d’octubre del 2013

L’alcalde d’Alfara anuncia noves mobilitzacions per defensar l’activitat ramadera al poble

El seu tancament, que afecta “greument” l’economia del municipi, centra el segon any de mandat
1 / 2
L’alcalde d’Alfara, Josep Mas, ha lamentat que encara no s’hagin donat solucions a la problemàtica que pateixen les ramaderies del municipi que han hagut de tancar la seva activitat per una ordre judicial. Mas ha tornat a reiterar que aquesta és una activitat ramadera centenària al municipi, que en cap cas és un espectacle, que té el vistiplau de la conselleria d’Agricultura i que amb el seu tancament es posa en risc “l’economia del municipi”. Per tot això, ha anunciat que estan preparant noves mobilitzacions per reclamar al govern de la Generalitat que modifiqui les lleis que convingui per fer-ne possible la seva pervivència. “El temps passa i ningú ha mogut fitxa, i les ramaderies estan tancades i a hores d’ara perilla, fins i tot, poder continuar alimentant els animals”, ha exposat. Mas ha recordat que hi ha molta gent que depèn d’aquesta activitat i que ja s’estan perdent llocs de treball.
En el balanç del segon any de mandat, Mas ha explicat que, precisament, per fer front a l’atur, ha demanat un pla d’ocupació a través del Consell Comarcal per a manteniment de jardins i zones verdes. Quant a la situació econòmica de l’Ajuntament, ha explicat que s’han de fer molts esforços. En aquest sentit, ha informat que el deute que la Generalitat acumula amb el municipi és de 150.000 euros. Pel que fa als principals actius econòmics del municipi, Mas també ha fet menció a la importància de la Fira del Rovelló que aquest octubre arriba a la setena edició i que “s’ha consolidat com una de les cites importants a les Terres de l’Ebre i un element de promoció no només del poble sinó del nostre entorn”.
Quant a equipaments, després que el dia 24 de febrer de 2012 s’inaugurés el nou col•legi, a la Festa Major d’engany es va inaugurar el nou consultori. També l’any passat es van fer un seguit de millores a la plaça de l’Ajuntament i es va urbanitzar de nou el carrer Major, ara la previsió és fer el mateix al carrer Nou. Altres obres prioritàries al municipi són enllestir la segona fase del projecte per rehabilitar un espai situat als carrers Palmeral i de Dalt després que es produís l'enderroc d'un seguit de cases. L’actuació consistiria en l’adequació de la plaça després que l’any passat es construís el mur de contenció.