dijous, 10 d’octubre del 2013

Francesc Vallès exigeix al Govern del PP que digui “en quin supòsit es plantejaria el tancament del magatzem Castor”

El portaveu adjunt del Grup Socialista constata que els ciutadans “viuen amb angoixa aquesta situació” i que l’actuació del Govern central “no ha fet més que incrementar-la”
1 / 2
El diputat del PSC portaveu adjunt del Grup Socialista, Francesc Vallès, ha exigit aquesta tarda al ministre d’Indústria que digui “en quin supòsit es plantejaria el Govern central tancar el magatzem Castor”. Vallès ha reclamat “més responsabilitat, més rigor, més coordinació i més transparència” a l’hora d’afrontar la situació que s’ha produït a les Terres de l’Ebre i ha afirmat que “alguna cosa ha fallat i fins que no quedi resolt s’ha de garantir la paralització del projecte”.
El diputat ha criticat també la política de comunicació del Govern central, que va trigar dues setmanes a donar explicacions sobre el que estava passant, mentre el responsable de l’empresa encarregada del projecte “deia a tots els mitjans de comunicació que hi havia relació directa entre la injecció de gas al magatzem i els sismes”. Un fet, ha constatat “que no contribuïa a tranquil·litzar la població”. Pel que fa a la coordinació, Vallès ha dit que “no pot ser que en tot aquest procés hi hagi hagut un seguit de reunions inconnexes i descoordinades”. Per aquest motiu, ha considerat “fonamental” la creació “d’una mesa única, de caràcter permanent amb les quatre administracions afectades”. “Es necessita lideratge polític i transparència”, ha afirmat, perquè “si no hi ha res per amagar, s’ha d’explicar”.
El portaveu ha recordat que a les Terres de l’Ebre hi ha tres centrals nuclears, una central de cicle combinat i ara aquest magatzem de gas i que per tant “són unes comarques molt sensibilitzades en qüestions energètiques i mediambientals”. “La gent viu amb angoixa la situació perquè el projecte no ha tingut mai una acceptació social majoritària, perquè pateixen les conseqüències d’uns sismes insòlits -que no es produïen amb aquesta intensitat des de 1930- i per la falta d’informació adequada”. Per tot això, ha reiterat, “es requereix gestió intel·ligent de la crisi i del risc emocional que comporta”. En definitiva, “coordinació, informació i transparència”.