dilluns, 28 d’octubre del 2013

Sí unànime del ple d’Amposta a la propostes socialistes per reclamar millores al pont de l’N-340 i per discriminar positivament el municipi i la comarca

El portaveu del grup, Antoni Espanya, torna a denunciar que la zona de les galeries comercials continua sense connexió elèctrica
1 / 2
El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat aquest migdia les tres mocions presentades pel grup Socialista. En concret, l’Ajuntament s’ha compromès a traslladar al ministeri de Foment la necessitat de realitzar un seguit de millores al pont de l’N-340, “un pont de finals dels seixanta que cal que s’adapti a la normativa”, tal com ha reiterat el portaveu del grup, Antoni Espanya. Els socialistes demanen que s’arrangin els accessos al pont, que es millori la il•luminació i la seguretat viària, i que es tingui cura de la zona arbrada.
El ple també ha reconegut que Amposta i el Montsià estan especialment castigats per la crisi tal com han exposat els socialistes en base a diferents indicadors de l’Observatori d’Empresa i Ocupació. “Tots indiquen una repuntada de l’atur a la nostra demarcació comarcal i municipal, amb persones en situació de pobresa extrema”, ha detallat el regidor Joan Castellano, recordant que la xifra d’aturats a la ciutat s’eleva a 2.192 persones “moltes d’elles sense cap cobertura de cap tipus ni prestació econòmica ni subsidi per càrregues familiars”. Això s’afegeix a que el Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca va caure entre 2007 i 2010 un 5,4% mentre que la reducció catalana era del 3,6%. Per tot això, arran de l’acord del ple, l’Ajuntament reclamarà als governs de l’Estat i de Catalunya que dotin un fons de rescat per a polítiques de forment de l’ocupació i perquè es discrimini positivament el municipi i la comarca.
Amposta també ha estat el primer municipi que ha aprovat la moció que els socialistes entraran a tot el territori per tal que CatalunyaCaixa reconsideri la decisió i mantingui obertes les oficines que preveu tancar en deu municipis de les Terres de l’Ebre. “Es tracta de pobles petits on en la majoria de casos no hi ha cap altra entitat financera”, ha recordat Espanya.
D’altra banda, el Grup Socialista ha donat suport a la moció presentada per ERC per tal que es resolgui el contracte de serveis de les piscines i el gimnàs municipal després de la polèmica aixecada pel retard en el pagament de les nòmines als treballadors. “Entenem que és un tema que preocupa i molt als treballadors i era necessari que es visualitzés que el ple d’Amposta no vol que es torni a produir una situació com aquesta”, ha argumentat Espanya. El PSC ha lamentat el vot negatiu de CiU a la proposta i ha instat al govern que “en cas de tornar-se a produir, i ja seria la tercera vegada, el que hauria de produir-se és una rescissió automàtica de la concessió”.
Finalment, en el torn de precs i preguntes, el PSC ha tornat a insistir en un tema que s’arrossega des de fa tres anys i és que a hores d’ara la zona de les galeries comercials continua sense connexió elèctrica i que el sector ha de funcionar amb un grup electrogen. “Els ampostins i les ampostines ja vam pagar 1.500.000 euros a través dels impostos per la urbanització, il•luminació i connexió elèctrica, que va ser la part més important de la factura”, ha detallat el portaveu socialista. “Volem mostrar la nostra preocupació perquè l’alcalde ha reconegut que la situació continua igual per motius que no ha sabut ben bé explicar, tot i que ha deixat entreveure que és per la desídia de l’empresa gestora de les galeries”. Espanya ha afegit: “no veiem enlloc la solvència del projecte que Manel Ferré va vendre un any abans de les eleccions municipals si li sumem que aquesta mateixa empresa deu en aquests moments 260.000 euros a l’Ajuntament en concepte d’IBI impagat en els darrers tres anys”.