dijous, 24 d’octubre del 2013

Núria Ventura: “Els rics i poderosos ens volen ignorants i sotmesos”

Els Socialistes de l’Ebre donen suport avui a la vaga de la comunitat educativa i participaran en diversos actes de protesta contra la LOMCE i les retallades
Els socialistes de l’Ebre donen suport avui als actes de protesta convocats per la comunicat educativa sota el lema “S’estan carregant l’educació! Ni LOMCE, ni retallades”. La Diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, ha apel•lat a la lluita en defensa d’un sistema educatiu just, equitatiu i respectuós i a sortir al carrer per rebutjar les retallades que estan aplicant els governs espanyol i català que va en detriment de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. “Els rics i poderosos ens volen ignorants i sotmesos”, ha denunciat, tot recordant que amb l’excusa de la crisi s’estan aplicant retallades que responen només a criteris ideològics.
“A les Terres de l’Ebre, avui hi ha més alumnes i menys mestres; menys ajudes per a beques menjador, transport escolar i compra de llibres, sense oblidar l’increment de les taxes i la retallada de beques universitàries”, ha exposat. “Avui estudiar és molt més difícil per a moltes famílies ebrenques; fins i tot n’hi ha que han hagut de deixar a mitges els seus estudis universitaris per no poder fer front a l’increment de les despeses”. Segons Ventura, les retallades de PP i CiU en aquest àmbit posen en risc l’educació pública al nostre país.
Els socialistes participaran en la manifestació que tindrà lloc aquesta tarda a les 18.30 hores a Tortosa en defensa del model d’escola pública de Catalunya, a favor de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats “l’educació és la inversió més important que tenim”. Així mateix assistiran també a diversos actes reivindicatius i de protesta organitzats en altres localitats com Deltebre i Ulldecona.