dilluns, 14 d’octubre del 2013

Miró defensa a Madrid i a Barcelona els municipis de l’Ebre

L’alcalde de Godall participa a Madrid en l’assemblea de rebuig a la reforma de l’administració local del PP i a Barcelona en la reunió de la FMC sobre la llei de règims locals de CiU
1 / 2
L’alcalde de Godall i secretari d’Acció Política del PSC de l’Ebre, Francesc Miró, va participar ahir diumenge en l’assemblea d’alcaldes que es va fer a Madrid en rebuig al Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del govern del PP. Durant l’acte es va signar un manifest en què denuncien que la reforma atempta contra l’autonomia local, trenca el consens de l’Executiu espanyol amb les administracions locals, vulnera el repartiment de competències fixat en alguns estatuts d’autonomia i posa en perill la prestació de serveis públics. “És una llei que amputa l’autonomia local i deixarà els ciutadans sense prestacions bàsiques, sense servei de proximitat, una llei que farà ciutadans de primera o de segona depenent dels municipis on visquin”, ha subratllat Miró. 
En aquest sentit, ha estat contundent en afirmar que els socialistes arribaran fins on faci falta per aturar la reforma i ha assenyalat que si no es rectifica la portaran al Tribunal Constitucional. “Sóc d’un poble petit i vull servir a la meva gent, per això cal lluitar més que mai per aturar una proposta que ens vol fer desaparèixer”. Miró critica també que es justifiqui l’aprovació de la llei d’acord amb criteris econòmics quan “no només no hem estat els causants de la crisi sinó que som els únics que hem anat disminuint el deute i en alguns casos hem tingut dèficit zero o superàvit”.
Miró també va participar divendres en la reunió organitzada per la Federació Catalana de Municipis en què, a banda de la reforma de la llei del PP, també es va debatre sobre la nova llei de règims locals del govern de CiU a Catalunya. L’alcalde considera que es tracta d’una llei que discrimina els municipis petits i ha tornat a posar com exemple el vot ponderat en el consell d’alcaldes. “Ens trobarem amb la paradoxa que els alcaldes dels municipis grans del nostre territori decidiran sobre serveis del consell comarcal que aquest ens no presta en els seus municipis, ja que els seus ajuntaments l’exerceixen pròpiament, i que sí que el consell presta als municipis petits, com és cas per exemple dels serveis socials”, ha detallat.