dijous, 11 de juliol del 2013

Comunicat Joventut Socialista de Catalunya envers l'aprovació del Pla de Conca de l'Ebre

Ho consideren una nova estacada al territori
1 / 2
El Consell de l’Aigua va signar el passat 4 de Juliol, amb l’aprovació del nou Pla de Conca de l’Ebre, una nova estacada al territori.
Des de la Joventut Socialista de Catalunya pensem que comença una nova “marxa militar” del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, que respon a la voluntat del Partit Popular de fer un nou transvasament del riu Ebre. Lamentem que, com fa 10 anys amb el Pla Hidrològic Nacional, es tornen a passar per alt els informes tècnics que avalen el cabal ecològic del riu Ebre, deixant-lo a poc més de 3000 hectòmetres cúbics anuals, i amb un document ple d’incompliments respecte la normativa europea.
Reclamem a les Comunitats de Regants de l’Esquerra i Dreta de l’Ebre, que han donat suport a aquest nou Pla de la Conca de l’Ebre, que no neguen l'aigua per a l'equilibri ambiental del Delta i el futur desenvolupament econòmic de les Terres de l'Ebre. Considerem que estan donant l’esquena al territori i exigim una rectificació.
Sabem que dins l’Estat Espanyol serà un tràmit, el Pla de la Conca de l’Ebre s’aprovarà al Consell Nacional de l’Aigua, primer, i serà ratificat pel Consell de Ministres, després. Ho faran de forma unilateral, sense comptar amb l’opinió d’experts i sense consens polític i social.
Però pensem que hi ha esperança. A Europa ja han pres nota. Amb la intervenció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre a la Comissió Europea, tot avisant del projecte i de les seves irregularitats, donem el tret de sortida a una nova lluita per defensar el territori.
Per això, des de la Joventut Socialista de Catalunya fem una crida a totes les forces polítiques del territori i al poble ebrenc, per posar-se al costat de la Plataforma en Defensa de l’Ebre en aquesta nova lluita contra els transvasaments i a favor de la Nova Cultura de l’Aigua. A sortir al carrer com fa 10 anys per tornar a tombar aquest nou Pla Hidrològic, per defensar el nostre riu, el nostre delta i la nostra terra.
Lo riu és vida.