divendres, 5 de juliol del 2013

L'alcalde de Sant Jaume d’Enveja confia que Europa aturi un pla que serà la ruïna del Delta

Joan Castor Gonell lamenta que les reunions del Consejo del Agua i del Comitè d’Autoritats Competents hagin estat un pur tràmit
1 / 2
L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, que ha votat avui en contra del nou pla de Conca en la reunió del Comitè d’Autoritats Competents de la CHE, ha lamentat el vistiplau d’aquest ens al document i ha mostrat la seva confiança en què Europa aturi el que pot ser “la ruïna del Delta”. Ara el document es trasllada al Govern que l’aprovarà definitivament mitjançant Reial Decret.

“Lamentablement tant la reunió d’ahir del Consejo del Agua com la d’avui del comitè han demostrat la poca voluntat de diàleg del PP”, ha assenyalat, subratllant que és molt greu que no s’hagin tingut en compte els criteris tècnics i científics ni la directiva europea en matèria d’aigües a l’hora d’establir el cabal ecològic per al tram final del riu. “No té en compte variables clau, com ara si ens trobem davant anys secs, mitjos o humits, ni estableixen els cabals suficients per garantir el bon estat ecològic del riu”, ha subratllat.
“A partir d’avui iniciem un nou capítol d’aquesta lluita en tots els àmbits i sobretot a Europa, on tindrem un argument també molt important com és la declaració per part de la UNESCO de les Terres de l’Ebre com a reserva de la Biosfera”.
Segons l’alcalde, cal més esforç que mai per aturar un pla que certifica la mort del Delta de l’Ebre. “El cabal proposat de 3.000 hm3/any agreuja la regressió geomorfològica del Delta; la salinització, i impacta negativament en la nostra economia”, ha detallat, tot afegint que fins i tot amenaça que s’hi pugui continuar vivint.