dijous, 4 de juliol del 2013

El PSC acusa CiU de posar en risc la llei de barris de Móra d'Ebre amb l'edifici del barranc de les Moreres

En una entrevista al Canal 21 Ebre, Josep Solé Arnal també assenyala que Móra d'Ebre hauria de tornar al consorci de residus
1 / 2
El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha qüestionat aquest dijous el projecte del gran edifici polivalent del barranc de les Moreres, que l’Ajuntament va adjudicar a l’empresa Obredisa amb la previsió que les obres puguessen començar durant el primer trimestre. Solé Arnal ha recordat que el PSC s’ha abstingut en els plens del consistori perquè no volia que els se’ls pogués acusar de posar pals a les rodes al projecte. Però el regidor socialista ha assenyalat que es tracta d’una iniciativa “absolutament inviable”, amb un cost global de sis milions d’euros, tot i que dos milions van a càrrec de la llei de barris de la Generalitat. De fet, ha dit que ara la promotora no troba el finançament necessari per aixecar l’edifici i construir el pàrquing de 350 places, i que això posa en risc la resta del pla de la llei de barris, destinat originàriament a la reforma integral del nucli antic de Móra d’Ebre.
D’altra banda, Solé Arnal ha acusat aquest dijous el govern municipal de CiU de no cercar ni promoure mesures per ajudar els ciutadans, els emprenedors i les empreses de la població a sortir de la crisi. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el regidor socialista ha assenyalat que el govern de Joan Piñol es limita a organitzar actes de cara a la galeria, com ara un sopar solidari. Al mateix temps, ha afirmat que la relació amb el govern de CiU no és gens fluïda, i ha afegit que l’equip liderat per Piñol actua amb poca transparència i sense informar els grups de l’oposició. Com a exemple, Solé Arnal ha detallat que recentment s’ha posat en marxa un concurs públic per atorgar el nou servei de recollida i tractament de residus, i que l’oposició només ha tingut accés a la informació de les actes de la junta de govern local.
Móra d’Ebre hauria de tornar al consorci de residus
Josep Solé Arnal, expresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ha manifestat d'altra banda que l’Ajuntament de Móra d’Ebre hauria de plantejar-se tornar al consorci de residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. Una opció que fa uns mesos va ser descartada per l’alcalde de Móra d’Ebre, el convergent Joan Piñol, quan va traure a concurs públic la recollida d’escombraries per assolir un millor servei i un millor preu per als ciutadans, a més d’una major cura amb el medi ambient. Però l’actual portaveu del PSC del consistori, que també va presidir el consorci de residus, ha recordat que mancomunar serveis és fonamental per oferir un servei de qualitat i reduir costos. En aquest sentit, Solé Arnal ha afirmat que Móra d’Ebre, com a població amb més habitants i com a ciutat amb vocació de ser la capital comercial i de serveis de les tres comarques, hauria de ser més solidària amb la resta dels municipis de la zona. Per tant, segons el portaveu del PSC a Móra d’Ebre, el govern de Piñol hauria de replantejar-se la seua decisió d’abandonar el consorci de gestió de residus de Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Solé Arnal ha afirmat que la millor manera de treballar “és anar tots a una”, com demostra el retorn de la Terra Alta o de la mateixa població veïna de Móra la Nova, que recentment s’ha reincorporat al consorci intercomarcal de residus.
Per tot plegat, el regidor del PSC ha fet una crida al govern de Móra d’Ebre perquè negocie el seu retorn al consorci de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. D’altra banda, l’expresident del consorci intercomarcal de residus també ha valorat les darreres informacions sobre el nou ens de polítiques ambientals que impulsen el Baix Ebre i el Montsià, i al qual s’ha convidat també a participar-hi les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, Solé Arnal ha celebrat irònicament que l’actual delegat de la Generalitat, siga un dels impulsors del nou ens, ja que Xavier Pallarès, com a expresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, va decidir en el seu moment abandonar el consorci de les tres comarques. Segons Solé Arnal, és positiu que ara Pallarès haja canviat d’opinió sobre la bondat de mancomunar serveis.