dimecres, 10 de juliol del 2013

Josep Pitarch: “La Ràpita s’ha estancat amb el govern de CiU”

Els socialistes recorden que totes les obres endegades al municipi provenen de l’aterior mandat i “no se n’ha iniciat ni una de nova”

1 / 2
El Grup Municipal del PSC ha qualificat de decebedora l’acció de l’actual equip de govern que només s’ha centrat en anar enllestint aquells projectes i obres que els socialistes havien endegat anteriorment. Precisament els socialistes han volgut fer la valoració d’aquests dos anys davant de les obres de la nova Oficina de Turisme, darrera de les actuacions de l’executiu socialista. S’afegeix a una important rastellera d’obres com són el Museu del Mar, l’Auditori, la Biblioteca, la plaça de l’Església Nova, el POUM, la interconnexió de dipòsits, l’enllumenat del Barri i del carrer Sant Isidre, entre altres. “No s’ha iniciat ni una sola obra nova. En els moments en què l’Ajuntament més ha de tirar del carro, no es fa res”, ha lamentat el portaveu del Grup Socialista, Josep Pitarch.
Des de la Nova Oficina de Turisme, els socialistes han reivindicat la seva acció de govern també en la promoció econòmica del municipi amb l’important suport al sector turístic. En aquest sentit, han ironitzat que “actualment el govern municipal treu pit d’allò que va criticar des de l’oposició”.
Pitarch ha recordat que el govern ha esmerçat bona part dels seus esforços i dedicació en desfer enlloc de fer. “Al marge de la valoració que cadascú pugui tenir, es va aturar el projecte de carril-bici, a punt d’adjudicar i amb tot el procés de licitació fet, es van canviar o retocar obres polèmiques com les rotondes de l’Avinguda dels Esports, la parada dels autobusos, l’obertura del carrer La Pau, la rotonda de l’entrada nord, els estacionaments de vehicles d’alguns carrers...”, ha enumerat, tot recordant que fa poc s’ha conegut la intenció del govern de tancar l’edifici de l’Església Nova. "És inadmissible tancar un edifici que és Bé Cultural d'Interès Nacional i un dels espais més emblemàtics del municipi que vam aconseguir restaurar", ha emfatitzat. 
També ha estat molt contundent en evidenciar que el govern s’ha quedat ben aviat sense l’excusa de la mala situació de les finances municipals per justificar el seu immobilisme i les retallades que ha aplicat, d’entre les quals destaca la disminució entre un 10 i un 20% de les subvencions a les entitats del poble i les retallades en personal i serveis. El romanent actual de l’ajuntament de La Ràpita, que supera els 8 milions d’euros, desmunta “un argument absolutament catastrofista i allunyat de la realitat”. Pitarch ha emplaçat a l’alcalde a que no busqui més culpables. “Quan l’evidència tossuda ha demostrat que la gestió econòmica i la situació financera de l’Ajuntament és bona, ara resulta que no podem gastar per culpa de Madrid”, ha apuntat. En aquest sentit, ha recordat l’oposició socialista a la nova llei d’estabilitat pressupostària i la nova proposta de reforma de les administracions locals. El portaveu socialista, d'altra banda, ha recordat el deute que acumula la Generalitat amb el municipi que supera els 2 milions d’euros i ha tornat a reclamar la construcció del centre educatiu, una obra que ja està adjudicada. “Cal que l'alcalde faci valer el seu pes polític i reclami a Barcelona el que ens deuen”
Finalment, ha criticat l’incompliment reiterat d’acords de ple per part de l’alcalde i l’allunyament de l’Ajuntament de la ciutadania. “Es tracta d’un govern en minoria de 6 regidors sobre 17, i és inadmissible que no s’acompleixin els acords de la majoria”, ha reblat.