dimarts, 2 de juliol del 2013

Joan Castor Gonell: “Estem redreçant la situació econòmica de l’Ajuntament garantint l’execució de les inversions previstes”

L’alcalde de Sant Jaume destaca l’esforç realitzat en la promoció econòmica, la formació i l’atenció a les persones durant aquests dos primers anys de mandat
1 / 2
L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha fet una valoració positiva dels dos primers anys del nou mandat al municipi en què s’han complert dues de les principals propostes del programa electoral: redreçar la situació econòmica a la vegada que s’executen les inversions previstes.
L’Ajuntament ha tancat l’exercici del 2012 amb un superàvit de gairebé 325.000 euros. Quant a les principals actuacions realitzades enguany s’ha posat en funcionament la nova biblioteca i abans d’acabar l’any s’inaugurarà el nou poliesportiu. “En aquests moments s’executa la urbanització del carrer Sant Cristòfol al barri de Balada i estem realitzant importants obres de manteniment en diferents carrers”, ha afegit Gonell. Amb vista a l’any vinent es reprendran les obres de l’auditori.
El dirigent socialista ha destacat també l’esforç realitzat en la promoció econòmica i generació d’ocupació al municipi, així com en les polítiques de formació i atenció a les persones. Sant Jaume participa en el projecte Montsià Actiu a través del consell comarcal amb un curs de carnet de conduir C. També ha signat un seguit de convenis de col·laboració social que donen feina a cinc persones que estaven a l’atur. “A la vegada que ens permet oferir aquests llocs de treball en un moment de dificultat com l’actual, gràcies a la seva feina s’estan fent moltes obres de manteniment de carrers i jardins, construcció de nínxols i s’està realitzant la posada a punt del Camí de Sirga en el tram que transcorre pel nostre terme municipal”, ha apuntat.
Gonell també ha subratllat la importància i l’èxit d’iniciatives com el mercat d’intercanvi de segona mà i els Horts Socials i ha ressaltat el conveni amb Càritas pel Banc d’aliments.
Quant a la promoció turística, que també és un sector important per al poble, ha valorat satisfactòriament la bona resposta a les Jornades SOMRIU i s’ha referit a l’actuació que s’està duent a terme per a l’equipament de la Barraca Tradicional com a complement turístic al Centre d’Interpretació de les Barraques. En aquest sentit, Gonell ha reclamat a la Generalitat més recursos per a la campanya del mosquit i que l’IDECE pagui el que queda pendent de l'anterior. D’altra banda, ha subratllat que “cal que coneixem quina és la previsió no només per enguany sinó per a les properes campanyes si realment volem fer una aposta decidida pel turisme”.
Finalment, Gonell ha tornat a instar als governs català i espanyol a que signin el conveni que ha de fer possible la posada en funcionament de la depuradora, que està construïda des de l’any passat. “Aquest incompliment costa molt car al poble, ja que hem de fer front al pagament d’una quota de 15.000 euros a la CHE per abocar directament al riu les aigües residuals a banda del cànon pel sanejament que des de fa anys tots els veïns paguem a l'ACA, a través dels rebuts de l'aigua potable”, ha lamentat reclamant a totes dues administracions que assumeixin la seva responsabilitat i no deixin indefensos els ajuntaments i els ciutadans.