dimecres, 24 de juliol del 2013

Godall ja disposa de 80.000 metres quadrats destinats a sòl industrial

L’alcalde, Francesc Miró, situa la cobertura del barranc de la Caldera i la continuació del passeig de la sortida del poble fins a la zona d’equipaments entre les principals actuacions de futur
1 / 2
L’alcalde de Godall, Francesc Miró, afronta els dos anys que resten de mandat amb la tranquil·litat que dóna la bona gestió econòmica dels comptes municipals i el coixí d’un superàvit de 200.000 euros del darrer pressupost. A tot això s’hi afegeix que el municipi ja té qualificats 80.000 metres quadrats per a sòl industrial, un 40% dels terrenys ja estan adquirits, situats a la carretera entre la Galera i la Sénia. “En temps de dificultats cal preparar-nos perquè quan acabi la crisi, estem amb les millors condicions per encarar el futur i que no ens passi com en altres ocasions de la història, que ens vam quedar arraconats”, ha assenyalat Miró que ara treballa en l’adquisició de nous terrenys.
Precisament la promoció econòmica és una de les principals prioritats. Promoció econòmica que va lligada a l’agricultura amb la millora de camins i també cada vegada més al turisme al voltant d’un dels principals atractius culturals com és el Carnaval, que enguany ha celebrat el seu 125è aniversari. El poble també ha rebut el Premi J. Cartanyà a l’excel·lència com a millor producte turístic divulgatiu pel treball Serra de Godall, història i sensacions per compartir. A tot això s’hi afegeix el fet que mitjançant el programa Leader s’està habilitant un centre d’acollida turístic i esportiu entorn a las serra de Godall amb plafons divulgatius d’aquest espai.
Miró ha explicat també quines són les principals obres que queden pendents al municipi fins a finals del mandat. En destaca, una actuació que canviarà la fisonomia urbana de Godall i que serà la cobertura del barranc, que donarà un gran eixample a l’entorn de la Cooperativa. S’hi afegirà l’obra a càrrec de la Diputació de condicionament de la sortida del poble en direcció a Ulldecona fins a la zona d’equipaments de la bassa del Coll. L’alcalde ha explicat també que es preveu cobrir la pista d’estiu polivalent i que també s’urbanitzaran diferents carrers que queden pendents d’arranjar al municipi.
L’Ajuntament ha prioritzat, però, sobretot durant aquests dos anys l’atenció a les persones i especialment tirar endavant iniciatives adreçades als més joves. Cal recordar que l’Ajuntament ha aprovat una partida oberta per tal de sufragar les despeses de transport a aquells joves que vulguin cursar ensenyaments superiors, que s’afegeix a la que ja disposen per pagar els costos del llibres escolars d’infantil i primària. A més, l’Ajuntament també ha pogut mantenir la gratuïtat de les festes majors al municipi. “Estem fent tots els esforços perquè la qualitat de vida en un poble petit sigui la millor, que els nostres joves tinguin les mateixes oportunitats que els de les ciutats grans i a la vegada que no ens desertitzem”, ha destacat. Miró, que ha estat molt crític al llarg del darrer any amb les reformes de l’administració local que pretenen aplicar CiU i el PP, ha tornat a apel·lar als governs català i espanyol que rectifiquin i atenguin més que mai les necessitats dels municipis petits que són els més propers a les necessitats reals de la gent.