dimecres, 31 de juliol del 2013

Els socialistes ampostins rebutgen que l’Ajuntament cedeixi en exclusiva i durant 50 anys l’Auditori Municipal a l’empresa EUSES

Els paradistes dels dissabtes al matí deixaran lliure la vorera del carrer Palau i Quer a proposta del grup Socialista
1 / 2
El PSC va votar en el ple ordinari de dilluns passat en contra de la modificació del conveni amb EUSES, empresa que imparteix els estudis universitaris privats d’Educació Física per l’ús de l’Auditori Municipal. El nou conveni cedeix en exclusiva i per un període de 50 anys la totalitat de l’edifici (auditori i aules dels pisos superiors) a canvi només de fer-se càrrec del seu manteniment (llum, aigua i neteja). El portaveu del grup, Antoni Espanya, ha recordat que EUSES és una empresa privada que cobra gairebé 7.000 euros per alumne i any de matrícula i que té uns beneficis per realitzar aquesta activitat i també que l’edifici que acull l’Auditori ha costat més de 2,5 milions d’euros. “El negoci és redó!”, ha manifestat tot recalcant que l’equip de Govern es va negar a cobrar-los un lloguer progressiu, és a dir, que anés augmentant a mesura que el número d’alumnes s’incrementés curs rere curs. “Malauradament ens trobem una altra vegada davant un cas en què el poble amb els seus impostos ha de pagar els favors polítics de CiU, i en aquest cas amb el suport d’ERC, que va votar a favor de la cessió.” Per al portaveu socialista aquest fet és incomprensible, ja que precisament ERC va ser qui va liderar la implantació dels estudis públics i amb posterioritat el rebuig a l’alternativa privada que va imposar CiU. “Que ha passat entremig perquè hi hagi aquest canvi de posició política tan incoherent?”, ha reblat.
D’altra banda, els socialistes van rebre dilluns el suport del ple perquè s’estudiés una possible nova disposició de les parades de fruites i verdures dels dissabtes als matins al Carrer Palau i Quer. “Les parades, tal i com estan ara, ocupen la meitat del carrer i una part de la vorera. Aquesta disposició obliga a concentrar el pas dels vianants i clients de les parades per un tros estret de la vorera annexa a les caselles exteriors del Mercat, el que provoca una important aglomeració de persones en un espai molt reduït”, ha exposat Espanya, que hi ha afegit: “Aquest fet s’agreuja a l’estiu amb les elevades temperatures i no són inusuals episodis de lipotímies i desmais durant aquestes dates. De fet ja en portem tres en el mes de juliol.” Cal destacar que arran de la proposta els paradistes han acceptat deixar lliure tota la vorera per als clients, a canvi de reubicar les furgonetes que ocupaven una espai important.
Pel que fa al torn de preguntes, es van interessar per com estava funcionant el servei de menjador infantil per aquest estiu que havien proposat els socialistes. Davant aquesta pregunta, la regidora de Serveis Socials va confirmar que el menjador l’usen 23 xiquets/es i que s’ha arribat a un acord amb l’empresa que fa el càtering de l’Hospital per tal que per només 2,5 euros per xiquet/a i dia es serveixi el menjar al Col·legi Soriano Montagut. “Tornem a reiterar la felicitació per la diligència en que l’equip de Govern ha portat a terme la nostra proposta”, ha apuntat Espanya.
Els socialistes també van efectuar un prec en relació a la tanca de seguretat que hi ha instal·lada al peu de l’edifici inacabat de l’Avinguda Catalunya (entre l’església del Sagrat Cor i l’encreuament del Carrer Cervantes). En el prec, van exposar que quan els vianants arriben a la tanca es veuen obligats a creuar un carrer molt transitat sense cap pas habilitat i ja hi ha hagut més d’un ensurt. Per aquest motiu, consideren necessari obligar als titulars de l’edifici a que posin un tanca que permeti el pas de vianants i a la vegada els protegeixi dels despreniments de part de la façana que es venen produint en els darrers mesos, “com ja s’ha fet alguna altra vegada en alguna altra obra d’Amposta”.
Finalment, Espanya, ha destacat l’acord al qual van arribar els diferents grups municipals en el ple de dilluns que va permetre “pactar els textos i aprovar mocions unitàries” pel que fa a l’adhesió de l’ajuntament al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al rebuig al Pla de Conca de l’Ebre proposat pel PP i al suport a les entitats esportives de base davant la normativa que els obliga a donar d'alta a la Seguretat Social la gent que treballa de forma "voluntària" als clubs i que posa en perill la seva viabilitat. Espanya ha recordat, d’altra banda, que una delegació de l’Ajuntament rebrà diumenge, a proposta del PSC, l’organització ecologista WWF que atracarà a Amposta per denunciar l’agressió que representa per al delta el nou Pla de Conca de l’Ebre.